Изберете страница

С настъпващите топли дни и летни горещини, се увеличава необходимостта ни от качествена и пълноценна почивка. Почивката е  цялостна, когато добре си почиват нашият ум, душа и тяло.

За да  усетим, пълното, възобновяване на нашите сили, избираме, да черпим от силата и хармонията на природата. Завръщайки се към корените си, ние подреждаме нашите мисли, чувства, желания. Това ни помага да навлезем по навътре в нашата душевност и да погледнем случващото се от друг ъгъл, да търсим цялата промисъл на определени житейски ситуации и събития. Постигайки равновесие вътре в нас, ние отваряме сетивата си за чудесата на света, природните красоти, гледки, аромати и вълнуващи преживявания.

Язовир Доспат

Огледалота на язовир Доспат – вглеждане в себе си

Любима дестинация на туристите, търсещи пълноценна почивка, близо до природата, са вековните гори и тучни поляни, около язовир Доспат в Родопите. Летните разходки и преходи разкриващи красивите пейзажи, спомагащи за  отпускане на тялото,  зареждат духа със сила. Оставят вълшебни спомени и осъзнатост на поелия по пътя им човек.

Маршрутите са подходящи за малки и големи, тъй като Родопите в тази  си част са по гостоприемни, с плавни изкачвания и спускания с леки пътеки и маршрути.

 

 

 

Разходка из красотата на Родопите

В град Доспат, расте броя на къщите за гости, в едно с числеността на туристите избрали  да почиват в Родопите. Много традиционни родопски  къщи се реновират, за да бъдат в полза и услуга на туристите, търсещи пътя към природата. Такава къща е и Вила Класик Доспат – реновирана, традиционна семейна родопска къща, която има хубав двор  с летен навес и барбекю, оборудвана  кухня за гости – даваща възможност за самостоятелно приготвяне на храна, отделни кътове за събиране на групи и големи компании.

 

 

 

връх Кел Тепе Доспат

Красива гледка от връх КелТепе към язовир Доспат

Вила Класик Доспат с местоположението си в края на града, стояща срещу връх Кел Тепе и Паркът на чешмите е  удобна база за преходи в родопската, вековна, иглолистна, гора.  В близост е и  язовир Доспат. Освен да се разходите по бреговете му или по изградената алея, може да наемете и лодка за разходка и риболов или просто  да се насладите на водната планинска шир и красота. На малки разстояния от Доспат са историческите и природни забележителности, Римски мост ( Кемера), връх Почилена Барчина, Орфенското – свещено място, на което е намерен, единственият древен скарабей на Балканите. Близо са и  граничните застави и бразди в селата Бръщен и Чавдар. На няколки километра  от града са  популярните туристически обекти Ягодинска пещера,  пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело, връх Орлово око, връх Виденица,  както и архитектурните резервати Долен, Ковачевица, Лещен. Има какво да се види в тази част на Родопите.  Изживейте една приказна разходка в планината!

Pin It on Pinterest