ВИЛА КЛАСИК

гр. ДОСПАТ

КЪЩА ЗА ГОСТИ ВИЛА КЛАСИК ДОСПАТ – ИСТОРИЯ

Родопчаните градят къщи все едно 1000 години живеят, и се веселят като че ли утре ще умрат.“

В Родопите, къщите са големи, душите широки, а хората спокойни.

И тази къща като всички други Доспатски къщи има своя история и следва собствено развитие. От обикновена доспатска къща на нормално родопско семейство, тя се превръща в една уютна и често посещавана къща за гости – Вила Класик Доспат.

Строежът на Вила Класик Доспат започнал още през 1971 година със закупуването на парцел за строеж на къща. Самият парцел се намира в новият квартал на Доспат на силно камениста и леко хълмиста местност в непосредствена близост до гората. Поради характера и спецификата на закупения терен, на стопаните отнело години за облагородяването му и създаване на място за строеж на къща. За основи се използвали огромните каменни блокове извадени от самото място. Вижте снимки от двора на къщата тук.

На първия етаж на вилата има кухня за гости и механа. От механата се излиза към просторен двор, оформен на кътове с различни насаждения. На двора за удобството на нейните гости има и летен навес, барбекю и импровизиран детски кът. 

Покрай Вила Класик Доспат има удобни места за паркиране и поляни с прекрасни гледки. Предната част на Вила Класик гледа към  Парка на чешмите и връх Кел тепе – които са на 150 м. разстояние от къщата, а от горната част се открива –  гледка към язовир Доспат.

ОЧАКВАМЕ ВИ

РЕЗЕРВАЦИЯ