Детски лагер в Родопите

Детски лагер в Родопите  интересно изживяване за малки и големи.

Спортен лагер град Доспат
Спортен таекуондо лагер град Доспат

По инициатива на Спортен Таекуондо Клуб Файър София бе проведен втори летен детски лагер в Родопите,  град Доспат. Оценявайки чистотата на въздуха и добрите условия  за спорт в града, инструкторите от СКТ Файър организираха тренировки на открито около язовир Доспат или в спортната зала на град Доспат.

Детски лагер град Доспат
Спортен детски лагер в град Доспат

Лагерът в Родопите е приятно изживяване и зареждащ спорт за малки и големи.  Споделяне на приятни емоции и опит между децата от София и Доспат.

тренировка на яз. Доспат
Тренировка на открито около язовир Доспат

Когато спорта, дисциплината и преподаването са съчетани с природата и почивката, всички сме много щастливи. Децата израстват в обучението и тренировките в планината.

Когато тренировките и преподаването се осъществяват с много любов, децата са щастливи и израстват в обучението. Бях впечатлен от самостоятелността на малките спортисти, от дисциплината им, от уважението към Сабомним Христо  и Вики. От това, че не се отказваха пред малки и по големи препятствия и стигаха винаги до поляната на връх Кел Тепе, всяка сутрин, когато тичахме до там.

Посрещане на слънцето Доспат
Посрещане на слънцето в Доспат

Също така ме удивиха идеите и изобретателността им, радвахме се на детски смях и игри.

Зареждащ, вълнуващ и здравословен лагер в Доспат.

Малките шампиони сами подготвяха екипите за следващия ден, сами си прибираха масите след закуска  и  отдадено тренираха, а в същото време всичко бе много забавно, защото имаше игри и закачки.

снимка от Родопите
малки спортисти в Родопите

Цялото това  изживяване бе съчетано с усилени триразови тренировки и укрепване на мускулатурата на децата с разходки или тичане в планината.Те  нямаха време да играят игри  на телефона. Предпочитаха да играят, на разлчини измислени от тях детски игри, с връстниците си на двора, както навремето ние. Телефоните  ползваха  само за малко, колкото да се чуят с родителите си.

Таекуондо Доспат
тренировки с децата от Доспат

Разбира се, имаше тренировки и на въжения парк в Доспат  и екскурзии до  Ягодинската пещера и минералните басейни на с. Огняново за по-бързо възстановяване и пълноценна почивка.

въжен парк Доспат
въжен парк Доспат

За записване за спортен детски лагер в Родопите

Виж още...

Събиране с приятели в Родопите
Детски лагер в Родопите
Рицари на две колела, обикалят Европа
Преход град Доспат, връх Кел тепе, връх Почилена бърчина
Хлябът на Доспат