Свободните хора - големите пътешественици

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.7.7″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Тези дни у нас, се запознах с  двойка от Франция и господин от Мароко. Свободни хора, тръгнали на пътешествия в различни етапи от живота си. Дойдоха ни на гости в един и същ ден, без да се познават преди това. Всеки, следвал своя път, търсещ отговори,знание,  прозрения или просто радващ се на красотата на природата, бидейки част от нея.

Аурора и Клемент от Гренобъл, Франция
Лъчезарни млади хора тръгнали на път през Европа до Азия с велосипедите си.

За Мохамед от Мароко – интересни бяха хората в Родопите, културата, езикът, обичаите, фолклорът ни. Пропътувал бе, поне, 16 държави, говореше 7 езика и научаваше с лекота български. Носеше своята истина и понякога я споделяше с останалите. Вероятно, искаше да я свери с тази на другите хора.

Аурора и Клемент от Франция, лъчезарни млади хора, избрали пътя си, не само за да стигнат до Индия с велосипедите си. По скоро за да бъдат  близо до природата. Да открият силата в себе си и  да израснат заедно с нея. Това бе, тяхното голямо пътуване. Тръгнали от  Гренобъл, в началото на 2020 година. Прекосили няколко планински вериги и различни държави. Достигнали до  граница на Турция с Иран. За тяхно съжаление обаче, не могли да продължат напред. Границата била затворена поради Ковид 19 и трябвало да се върнат. Пандемията  и промяната на маршрута им, бе поводът, да се запознаем на техните 5540 км. от пътуването им. Случайността ни събра на една маса във Доспат,  французи,  мароканец и българин.

На изпроводяк преди отпътуване

Имахме удоволствието, тези пътешественици, да бъдат наши гости във Вила Класик и да станем приятели.  Интересни бяха вечерите под навеса, където на чаша вино, се споделяха различни истории и преживявания и се опитваха различни кулинарни традиции.

За нас бе чест, да станем частица от  пътешествиетието им и да споделим  времето си. Заразихме се със  дух на свобода и търсене на приключения. Пожелавам ви успех и нови интерерсни приключения, приятели!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Виж още...

Събиране с приятели в Родопите
Детски лагер в Родопите
Рицари на две колела, обикалят Европа
Преход град Доспат, връх Кел тепе, връх Почилена бърчина
Хлябът на Доспат