Изберете страница

Тези дни у нас, се запознах с  двойка от Франция и господин от Мароко – свободни хора, тръгнали на пътешествия в различни етапи от живота си. Дойдоха ни на гости в един и същ ден, без да се познават, всеки, следвал своя път, търсещ отговори,знание,  прозрения или просто радващ се на красотата на природата, бидейки близо до нея.

Аурора и Клемент от Гренобъл, Франция

Лъчезарни млади хора тръгнали на път през Европа до Азия с велосипедите си.

За Мохамед от Мароко – интересни бяха хората в Родопите, културата, езикът, обичаите, фолклорът –  пропътувал поне 16 държави, говореше 7 езика и научаваше с лекота български, носеше своята истина и понякога я споделяше с останалите, искаше да я свери с тази на другите.

Аурора и Клемент от Франция, лъчезарни млади хора, избрали пътя, не само за да стигнат до Индия с велосипедите си, за да бъдат по близо до природата и  да открият силата в себе си , а и  да израснат заедно с нея – това бе, тяхното голямо пътуване. Тръгнали от  Гренобъл, в началото на 2020 година, прекосили няколко планински вериги и различни държави, стигнали до  граница на Турция с Иран, където били върнати поради затварянето и заради Ковид 19.  Така пандемията  и промяната на маршрута им, бе поводът, да се запознаем на техните 5540 км. от пътуването им. Случайността ни събра на една маса французи,  мароканец и българин.

На изпроводяк преди отпътуване

Имахме удоволствието, тези пътешественици, да бъдат наши гости във Вила Класик Доспат и да станем приятели.  Интересни бяха вечерите под навеса, където на чаша вино, се споделяха различни истории и преживявания и се опитваха различни кулинарни традиции.

За нас бе чест да станем част от пътешествието им и да споделим част от времето си с тях. Заразихме се с техния дух на свобода и търсене на приключения. Пожелавам ви успех и нови интерерсни приключения и приятели!

 

Pin It on Pinterest