Родопите, мистичната планина на Орфей, желана дестинация за  туристи и пътешественици.

връх Кел Тепе Доспат

Красива гледка от връх КелТепе към язовир Доспат

  Непосредствено срещу връх Кел Тепе и паркът на чешмите се намира Вила Класик Доспат . С местоположението си в края на града, къщата за гости е  удобна база за преходи в родопската, вековна, гора.  В близост е и красивият язовир Доспат. Разходките по екопътеките в Планината  и по бреговете на язовира са  приятно изживяване.  Има възможност и за намеане на  лодка за риболов или кратко плаване за да се насладите на водната планинска шир и красота.

Обикаляме пътеките в Родопа с надежда да открием част от тайните и съкровища.

На малки разстояния от Вила Класик Доспат са историческите и природни забележителности, Римски мост ( Кемера), връх Почилена Барчина, Касъшки водопад,  връх Даа, връх Виденица, Орфенското – свещено място, на което е намерен, единственият древен скарабей на Балканите. Близо са и граничните застави и бразди в селата Бръщен и Чавдар.

На няколки километра  от град Доспат са  популярните туристически обекти Ягодинска пещера,  пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело, връх Орлово око, връх Виденица,  както и архитектурните резервати Долен, Ковачевица, Лещен.

 

гора Доспат

Има какво да се види в тази част на Родопите.

Може да кръстосвате маршрутите на планината пеш, с велосипед, мотор или по асфалтирани пътища да достигате до поредния

Изглед към двора и Кел Тепе в Родопите

Изглед от двора на Вила Класик Доспат

интересен приридно исторически обект, но не пропускайте разходката в гората на Доспат.

Изживейте една приказна разходка в планината!

 

Pin It on Pinterest