Базов лагер за вашата разходка в планината

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.7.7″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Родопите, мистичната планина на Орфей, желана дестинация за  туристи и пътешественици.

връх Кел Тепе Доспат
Красива гледка от връх КелТепе към язовир Доспат

  Непосредствено срещу връх Кел Тепе и паркът на чешмите се намира Вила Класик Доспат . С местоположението си в края на града, къщата за гости е  удобна база за преходи в родопската, вековна, гора.  В близост е и красивият язовир Доспат. Разходките по екопътеките в Планината  и по бреговете на язовира са  приятно изживяване.  Има възможност и за намеане на  лодка за риболов или кратко плаване за да се насладите на водната планинска шир и красота.

Обикаляме пътеките в Родопа с надежда да открием част от тайните и съкровища.

На малки разстояния от Вила Класик Доспат са историческите и природни забележителности, Римски мост ( Кемера), връх Почилена Барчина, Касъшки водопад,  връх Даа, връх Виденица, Орфенското – свещено място, на което е намерен, единственият древен скарабей на Балканите. Близо са и граничните застави и бразди в селата Бръщен и Чавдар.

На няколки километра  от град Доспат са  популярните туристически обекти Ягодинска пещера,  пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело, връх Орлово око, връх Виденица,  както и архитектурните резервати Долен, Ковачевица, Лещен.

 

гора Доспат

Има какво да се види в тази част на Родопите.

Може да кръстосвате маршрутите на планината пеш, с велосипед, мотор или по асфалтирани пътища да достигате до поредния

Изглед към двора и Кел Тепе в Родопите
Изглед от двора на Вила Класик Доспат

интересен приридно исторически обект, но не пропускайте разходката в гората на Доспат.

Изживейте една приказна разходка в планината!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Виж още...

Събиране с приятели в Родопите
Детски лагер в Родопите
Рицари на две колела, обикалят Европа
Преход град Доспат, връх Кел тепе, връх Почилена бърчина
Хлябът на Доспат