Изберете страница
Родопите, мистичната планина на Орфей, желана дестинация за  туристи и пътешественици. Обикаляме пътеките и с надежда да открием част от тайните и съкровища.

връх Кел Тепе Доспат

Красива гледка от връх КелТепе към язовир Доспат

Вила Класик Доспат с местоположението си в края на града, стояща срещу връх Кел Тепе и паркът на чешмите е  удобна база за преходи в родопската, вековна, иглолистна, гора.  В близост е и  язовир Доспат. Освен разходките по бреговете му, може да се наеме и лодка за риболов или кратко плаване за да се насладите на водната планинска шир и красота.

На малки разстояния от Доспат са историческите и природни забележителности, Римски мост ( Кемера), връх Почилена Барчина, Касъшки водопад, Орфенското – свещено място, на което е намерен, единственият древен скарабей на Балканите. Близо са и  граничните застави и бразди в селата Бръщен и Чавдар.

На няколки километра  от града са  популярните туристически обекти Ягодинска пещера,  пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело, връх Орлово око, връх Виденица,  както и архитектурните резервати Долен, Ковачевица, Лещен.

Има какво да се види в тази част на Родопите.  Изживейте една приказна разходка в планината!

 

Pin It on Pinterest